Vlada RS ulaže u rekonstrukciju objekta u kompleksu "Rajska dolina"

31.10.2022. 07:44 / Izvor: RTRS
rajska dolina dodik

Vlada Republike Srpske ulaže sredstva da osposobi drugi objekat u okviru kompleksa hotela "Rajska dolina" koji će biti otvoren 1. decembra.

Vlada Republike Srpske ulaže sredstva da osposobi drugi objekat u okviru kompleksa hotela "Rajska dolina" koji će biti otvoren 1. decembra, kada je planiran i početak zimske turističke sezone na Jahorini, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"U drugom objektu 'Rajska dolina luks' biće zaposleno novih 50 radnika. Sve su to benefiti koje ovdje imamo, a cijela Jahorina je jedno veliko gradilište u koju se mnogo ulaže", izjavio je Dodik nakon obilaska mjesta radova na adaptaciji bivšeg Paviljona.

Dodik je poručio da se mora čuvati bit same Jahorine, da ona ne smije da bude prostor za divlju gradnju ili slično.

Naglasio je da će uložiti sve napore i u narednim mjesecima organizovati širu raspravu sa ljudima koji žive na Jahorini i onima iz regiona, te dovesti stručnjake kako bi vidjeli šta još treba učiniti za ovu planinu da bude destinacija broj jedan u regiji.

"Vlast u Republici Srpskoj odlučila je da Jahorinu digne kao jednu od važnih destinacija, ne samo za zimski, nego i za ljetni turizam. Vjerujem da ovdje najviše doprinosimo razvoju ovog kraja na način da će se generisati mnoge usluge i ljudi zaposliti", naveo je Dodik.

Dodik je naveo da se rekonstrukcija prvog dijela "Rajske doline" koja je bila potpuno devastirana pokazala kao veoma ekonomski opravdana.

U toku je adaptacija, izgradnja i nadogradnja objekata "Rajska dolina luks" i "Partizan" na Jahorini u koje je Vlada Republike Srpske uložila 20.615.000 KM , rekla je portparol hotela "Rajska dolina" Andrijana Madžarević.

Istakla je da se rade nova ulaganja u hotel "Rajska dolina luks" ili nekadašnji Drugi paviljon, a objekat će raspolagati sa 38 smještajnih jedinica od kojih će biti 20 soba i 18 apartmana.

Mjesto adaptacije bivšeg Paviljona i izgradnje, nadogradnje hotela "Partizan" na Jahorini sa Dodikom su posjetili predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek i direktor Ugostiteljskog servisa Republike Srpske Zoran Čavić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije