Poziv za dodjelu koncesije

Na području Fojnice planirana izgradnja dvije fotonaponske elektrane

22.12.2022. 08:57 / Izvor: Akta.ba
fotonaponske elektrane

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korišćenje i održavanje dvije fotonaponske elektrane.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korišćenje i održavanje dvije fotonaponske elektrane.

Riječ je o dvije fotonaponske elektrane maksimalne snage 2x600 KW koje bi se gradile na području Fojnice, lokalitet Prokos.

"Prokos 1" lje okacija površine 9.813 m2, k.č. 1939/1 „Raskršće", livada 5 klase, KO „Prokos" a Prokos 2" lokacija površine 7.495 m2, k.č. 1939/2 „Raskršće", livada 5 klase, KO „Prokos Lokacije površina su definirane na situacijskim kartama terena iz samoinicijativnih ponuda, koja će ponuđačima biti date na uvid.

Koncesija se dodjeljuje na 30 godina, od dana potpisivanja ugovora o koncesiji uz naknadu za koncesiju najmanje 1,5% ukupne vrijednosti proizvedene električne energije obračunate na osnovu trenutno važeće otkupne cijene za obnovljive izvore energije (OIE).

Ovo je samoinicijativna ponuda  “EKO ENERGY 1" i "EKO ENERGY 2" a za dodjelu koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje fotonaponske elektrane FNE "Saračević 3" i "Saračević 4" općina Fojnica.

Koncesionar se obavezuje da će se prilikom projektovanja, građenja i eksploatacije FNE, pridržavati svih zakonskih propisa i standarda kojima je regulisana oblast korištenja OIE, prostornog uređenja i građenja, korištenja zemljišta, vodoprivrede, šumarstva zaštite okoline i zaštite na radu i dr.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju pravne osobe osnovane u skladu s posebnim zakonima Federacije BiH, registrovane za obavljanje djelatnosti koja je predmet javnog poziva i imaju odgovarajuća stručna lica i opremu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije