Okončan procesa eksproprijacije

Radovi na autoputu Banjaluka-Prijedor biće intenzivirani na proljeće

29.12.2022. 14:30 / Izvor: Akta.ba
projekti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa delegacijom kineske kompanije "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa delegacijom kineske kompanije "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd“, koja gradi auto put Banja Luka – Prijedor.

Tokom sastanka, konstatovano je da se radovi na izgradnji izvode u skladu sa predviđenom dinamikom i stvorenim preduslovima, te je najavljeno da će na proljeće, sa početkom nove građevinske sezone, biti dodatno intenzivirani. 

Predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da su, okončenjem procesa eksproprijacije na najvećem dijelu trase, ispunjeni uslovi da se na proljeće uđe u još intenzivnije radove. 

Kineska delegacija, na čelu sa zamjenikom direktora „Šandonga“ Zhang Jianchao, prenijela je da će do septembra 2023. godine biti završen i idejni projekt nastavka ovog puta, na trasi od Prijedora do Novog Grada. 

Premijer Višković prenio je kineskim partnerima da je, pored auto puta Banja Luka – Prijedor, od posebnog prioriteta i izrada projektne dokumentacije za izgradnju budućeg brzog puta Bijeljina – Sokolac, a što je, u skladu sa ranije potpisanim memorandumom, takođe povjereno ovoj kompaniji.

Istovremeno, predstavnici „Šandonga“ izrazili su interes i za projekte u oblasti rekonstrukcije željezničke infrastrukture i  potencijalno partnerstvo i u ovoj oblasti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije