Od broja 2 do broja 111

Panjina Kula: Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže

12.01.2023. 15:01 / Izvor: Akta.ba
Panjina Kula

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" započeli su jučer radove na rekonstrukciji separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula.

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" započeli su jučer radove na rekonstrukciji separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula od broja 2 do broja 111.

Radovi se izvode na osnovu sporazuma kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" Rusmir Salić.

Nosilac realizacije projekta je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a sredstva u iznosu od 988.587,09 KM obezbijedila je Općina Centar. Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže uslijedit će rekonstrukcija saobraćajnice.

Općina Centar kao odgovorna društvena zajednica poduzima mjere i aktivnosti kako bi se stanje u oblasti komunalne infrastrukture poboljšalo, iako ta oblast nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Za rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na području Općine Centar u budžetu za 2023. godinu obezbijeđeno je 4.011.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije