Postavlja se rasvjeta

Pri kraju obnova mosta u banjalučkim Trapistima

31.01.2023. 10:15 / Izvor: Akta.ba
banja luka

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka, građevinski radovi su završeni, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete.

Privodi se kraju rekonstrukcija starog mosta u banjalučkom naselju Trapisti.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka, građevinski radovi su završeni, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete.

Grad Banjaluka je u ovom momentu fokusiran na uređenje područja oko mosta, poput prilaznih puteva, zelenila, ali i svega ostalog što bi trebalo da upotpuni ambijent oko mosta u Trapistima, saopšteno je na gradskom sajtu.

Kao što je i ranije najavljeno, plan gradske administracije jeste da se ulaže u Trapiste, odnosno da se valorizuje ovo područje.

U toku je izrada projekta izgradnje parka pored mosta, kao i uređenja obala, ali i biciklističkih staza koje vode do Trapista.

Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se Gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Naime, na zadovoljstvo mnogobrojnih Banjalučana, u septembru prošle godine počela je rekonstrukcija starog mosta u naselju Trapisti.

Kako je tom prilikom istaknutno, decenijama niko nije imao sluha za obnovu ovog mosta, iako je to za mještane ovog dijela grada bilo od velikog značaja.

"Ovo je mjesto odakle je Banjaluka i potekla, te kao takvo ima izuzetno značajno mjesto u istoriji našeg grada", rečeno je tada prilikom obilska radova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije