Potpisan Ugovor

Kreće izgradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica, objavljen rok završetka radova

01.02.2023. 11:28 / Izvor: Akta.ba
Tegeltija

Iznos zajma je 25.000.000,00 eura.

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija i predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt izgradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica.

Iznos zajma je 25.000.000,00 eura. Očekuje se da će Projekt biti završen do 31. decembra 2025. godine.

Svrha Projekta je rješavanje jednog od ključnih izazova u razvoju infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu poboljšanjem pristupa čišćem gradskom prijevozu, kao i poboljšanjem tačnosti, kapaciteta i učinkovitosti usluga javnog prijevoza.

Također se odnosi i na rješavanje prioritetnih pitanja zaštite okoliša koja se odnose na kvalitet zraka kroz promociju upotrebe javnog prijevoza.

Rok otplate zajma je 15 godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice, otplata u 24 jednake polugodišnje rate, kamata promjenljiva - šestomjesečni EURIBOR + 1 posto marže.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije