Sanirano i uređeno oko 75 %

Više od devet miliona KM za uređenje i sanaciju vodoprivrednih objekata

03.02.2023. 07:45 / Izvor: Akta.ba
vodoprivreda

Vlada Republike Srpske usvojila je jučer Informaciju o stanju vodoprivrednih objekata u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je jučer Informaciju o stanju vodoprivrednih objekata u Republici Srpskoj, na teritorijama koje pripadaju slivu rijeke Save i potrebi nastavka radova na uređenju i sanaciji vodoprivrednih objekata.

Zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede neophodna sredstva od 9.300.000 KM sa uračunatim PDV, za provođenje ovih aktivnosti.

Јavna ustanova "Vode Srpske" zadužena je da u cilju provođenja ovih aktivnosti provede postupak javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

U Informaciji je navedeno da je u periodu od 2020-2022 godine sanirano i uređeno 445 kilometara primarne kanalske mreže i 422 kilometra sekundarne kanalske mreže, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 13.200.000 KM sa PDV-om.

Sa do sada izvedenim radovima, sanirano je i uređeno oko 75 odsto vodoprivrednih objekata, odbrambenih i obodnih nasipa i hidromelioracionih mreža primarnih, sekundarnih i tercijarnih kanala koji gravitiraju slivu rijeke Save, navedeno je u saopštenju Birao Vlade za odnose s javnošćšu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije