Prijedor

Zeleno svjetlo za istraživanje uglja na Bukovoj Kosi

07.02.2023. 08:29 / Izvor: SRNA
istraživanje uglja

Na Bukovoj Kosi kod Prijedora vršiće se istraživanje uglja, a odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za istraživanje donijela je Vlada Republike Srpske,

Na Bukovoj Kosi kod Prijedora vršiće se istraživanje uglja, a odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za istraživanje donijela je Vlada Republike Srpske na inicijativu firme “Drvo export” iz Teslića, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srpske.

Lokacija na kojoj će se vršiti istraživanje nalazi se na području mjesne zajednice Veliko Palančište, uz magistralni put Prijedor-Kozarska Dubica.

U inicijativi teslićke firme navedeno je da se investitor obavezuje da će na katastarskim parcelama na kojima bude vršio istraživanja obezbijediti nadoknadu štete vlasnicima parcela sklapajući sa njima ugovore o nadoknadi štete, a da će nakon završetka radova na istraživanju i dokazivanja bilansnih rezervi rješavati imovinske odnose kupovinom pojedinih parcela koje se nalaze unutar istražnog prostora.

Koncesija će biti dodijeljena na osnovu javnog poziva za podnošenje ponuda. Vlada je odluku o tome donijela na sjednici od 12. januara, objavljena je u Službenom glasniku Republike Srpske 26. januara, a na snagu je stupila osmog dana od dana objavljivanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije