Mnogobrojni projekti

Vlada RS proširila listu javnih investicija, za realizaciju više od 21 miliona KM

24.02.2023. 12:53 / Izvor: Akta.ba
javne investicije

Javnim investicijama biće obuhvaćen i nastavak ulaganja u objekte na Jahorini.

​Vlada Republike Srpske donijela je u četvrtak, na 9. sjednici, u Banjaluci, odluku kojom se u listu prioritetnih projekata koji se finansiraju iz budžetskih sredstava sa pozicije "Javne investicije“ uvrštavaju projekti ukupno vrijedni 21,1 milion KM.

Uz projekat sanacije štete od poplava na području Kozarske Dubice koji će biti finansiran sa 750 hiljada KM, na listu prioritetnih projekata je uvršten projekat izgradnje sportske dvorane u Doboju koja će biti sufinansirana sa 2 miliona KM.

Planirana je i podrška ulaganjima u Univerzitetski grad u Banjaluci u iznosu 2 miliona KM, a iz sredstava javnih investicija biće izdvojeno 700.000 KM za nastavak sanacije Paviljona 3 u okviru projekta Rekontrukcija objekata u JU Studentski centar "Nikola Tesla“ u Banjaluci. 

Takođe, u listu prioritetnih projekata je uvršteno i ulaganje u objekat Ortopedska hirurgija u Slatini. Riječ je o nabavci radova, medicinske i nemedicinske opreme i namještaja vrijednosti 10 miliona KM.

Javnim investicijama biće obuhvaćen i nastavak ulaganja u objekte na Jahorini koji su dati na korištenje Ugostiteljskom servisu Vlade Republike Srpske u visini 1,9 miliona KM.

U prioritetne projekte je uvrštena i finansijska pomoć Teniskom savezu Republike Srpske za organizaciju turnira Srpska Open 2023., za finansiranje građevinskih radova, u ukupnom iznosu tri miliona KM.

Takođe, iz sredstava javnih investicija biće finansiran i remont tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite u vrijednosti 775 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije