Analizira se stanje

Uskoro rekonstrukcija dionica pruge Doboj-Petrovo Novo i Caparde-Zvornik

29.03.2023. 14:19 / Izvor: Akta.ba
željeznička infrastruktura

Tokom današnjeg dana upriličen je obilazak deonice pruge Doboj – Petrovo Novo.

U Željeznicama Republike Srpske u Doboju danas je održan prvi radni sastanak članova uprave i direktora sektora preduzeća, sa predstavnicima međunarodne kompanije ERG International UK Ltd, nakon što je u Banjaluci sredinom marta potpisan Memorandum o razumevanju u cilju razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.

Potpisnici Memoranduma predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Uprave ERG internešnel grupe Mustafa Sani Erbilgin, tada su izrazili uverenje u realizaciju buduće saradnje, kao i očekivane rezultate na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture.

Sastanak u Doboju održan je u cilju upoznavanja sa potrebama Željeznica Republike Srpske i budućom realizacijom projekta remonta i rekonstrukcije dionica pruge Doboj – Petrovo Novo i Caparde – Zvornik. Projekat podrazumeva izvođenje radova na donjem i gornjem stroju pruge, signalizaciji, telekomunikacijama i elektrifikaciji pruge.

Analiza stanja na terenu kako bi se sagledala kompletna situacija i detaljno sumirale potrebe za unapređenjem željezničke mreže biće izvršena tokom dva dana boravka na terenu i obilaska pruge austrijskih i turskih ekperata, zajedno sa inženjerima građevinske, elektrotehničke i saobraćajne delatnosti ispred Željeznica Republike Srpske.

Tokom današnjeg dana upriličen je obilazak dionice pruge Doboj – Petrovo Novo, dok će u toku sutrašnjeg dana, obilazak pruge biti izvršen na dionici Caparde – Zvornik.

Predstavnici međunarodne kompanije ERG International UK Ltd, tokom jučerašnjeg sastanka u Doboju, iskazali su značajno interesovanje za saradnju, sa posebnim akcentom na razvoj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture kako u Republici Srpskoj tako i u FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije