Na autoputu A1

Počela prva faza radova radova na projektu "Novi ulaz u Split", gradi ga bh. gigant

15.04.2023. 08:40 / Izvor: Akta.ba
PIXSELL

Počeli su radovi na izgradnji poddionice čvor Vučevica - sjeverni portal tunela Kozjak, čija je vrijednost gotovo 3,5 milijuna eura, a riječ je o prvoj fazi projekta "Novi ulaz u Split"

Počeli su radovi na izgradnji poddionice čvor Vučevica - sjeverni portal tunela Kozjak, čija je vrijednost gotovo 3,5 milijuna eura, a riječ je o prvoj fazi projekta "Novi ulaz u Split", koji se proteže od čvora Vučevica na autocesti A1 do splitske trajektne luke i pridonijet će smanjenju prometnih gužvi na splitskom području.

Odluka ko će graditi ovu dionicu donesena je u decembru prošle godine, kada je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić donio je odluku o odabiru kompanije Euro-Asfalt iz Sarajeva.

"Ovo je prva faza tog projekta, radovi počinju danas i stajat će gotovo 3,5 milijuna eura (bez PDV-a) i trebali bi biti završeni u roku od godinu dana", istaknuo je u petak na otvorenju radova potpredsjednik Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

Dionica na kojoj su danas počeli radovi bit će pristupna cesta tunelu Kozjak, koji će biti dug 2,5 kilometra, a projekt uz ostalo obuhvaća i nadvožnjak ispod autoceste. 

U decembru prošle godine predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić donio je odluku o odabiru kompanije Euro-Asfalt iz Sarajeva za izgradnju spojne ceste čvor "Vučevica" na A1 - na čvor D8, poddionica čvor "Vučevica" - sjeverni portal tunela Kozjak.

Butković je podsjetio da su Hrvatske ceste otvorile i ponude za izgradnju tunela Kozjak, što je investicija vrijedna između 80 i 90 milijuna eura.

Hrvatske ceste evaluiraju pristigle ponude za izgradnju i nakon toga će donijeti odluku o izvođaču radova, a Butković je ponovio kako često "frustriraju" žalbe na takve natječaje.

"Ne bude li žalbi na odabir izvođača, na jesen ove godine mogli bi započeti radovi na izgradnji tunel Kozjak", rekao je Butković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije