Izvještaji u izradi

Kineski investitori razmatraju mogućnost modernizacije željezničkog sektora RS-a

07.06.2023. 10:49 / Izvor: Akta.ba
željeznice

Nakon radnog sastanka u okviru kog je članovima kineske delegacije predstavlјeno trenutno stanje želјezničkog sektora.

Predstavnici kineske kompanije CRRC – Qigihar Rolling Stock Co. sa predstavništvom u Srbiji, boravili su jučer u radnoj poseti u Želјeznicama Republike Srpske, i sa članovima uprave preduzeća razgovarali o mogućnostima potencijalne saradnje, na planiranim projektima Želјeznica Republike Srpske na obnavlјanju vučnih i vučenih sredstava i radioničkih kapaciteta.

Nakon radnog sastanka u okviru kog je članovima kineske delegacije predstavlјeno trenutno stanje želјezničkog sektora, kao i planovi i potrebe preduzeća u cilјu unapređenja i modernizacije, upriličen je i obilazak želјezničke stanice u Doboju, voznog želјezničkog parka i radionice za opravku šinskih vozila.

U narednim danima stručni tim kineske kompanije, zajedno sa inženjerima Želјeznica Republike Srpske, obići će pored dobojskih postojenja i radioničke depoe i vozni park u Banjaluci i Prijedoru, nakon čega će izvršiti detalјnu analizu realnih potreba i kroz stručne izvještaje predstaviti svoja idejna rješenja realizacije i načina modela finansiranja, buduće modernizacija želјezničkog sektora u Republici Srpskoj.

CRRC Qigihar Rolling Stock Co najveći je svetski dobavlјač opreme za želјeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama. Nјihove glavne delatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za želјeznička vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije