Ministar Hrnjić u Srebreniku

Projekte vodosnadbijevanja staviti u fokus saradnje

20.06.2023. 09:25 / Izvor: Akta.ba
srebrenik

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Grad Srebrenik i razgovarao s gradonačelnikom Adnanom Bjelićem o stanju u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Grad Srebrenik i razgovarao s gradonačelnikom Adnanom Bjelićem o stanju u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

Ministar Hrnjić uputio je čestitku gradonačelniku Bjeliću i građanima Srebrenika povodom Dana Grada Srebrenika, koji se zvanično obilježava 21. juna.

Gradonačelnik Bjelić informisao je ministra Hrnjića o projektima koje je Srebrenik realiziralo u prethodnom periodu u oblasti poljoprivrede, a ukazano je i na značaj projekata koje realizira Agencija za vodno područje rijeke Save.

"Na sastanku smo ukazali na potrebu uključivanja u projekte međunarodnih finansijskih institucija i kreiranja projekata koji mogu poboljšati privredni i društveni ambijent građana Srebrenika. Iskazana je spremnost da se Srebrenik uključi u projekte koji će doprinijeti poboljšanju vodosnadbijevanja, ali i projekte koji mogu doprinijeti kvalitetnijem sistemu odbrane od poplava", kazao je ministar Hrnjić.

vodoprivreda

Sastanku su i potpredsjedavajući Doma naroda FBiH Izen Hajdarević i izaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH Silva Banović.

Gradonačelnik Bjelić je izrazio nadu da će saradnja predstavnika Grada Srebrenika i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti unaprijeđena u narednom periodu.

"Poljoprivredni proizvođači s područja Srebrenika u 2022. godini ostvarili su 850.000  KM novčanih podrški od čega prednjači proizvodnja mlijeka s više od 300.000 KM. U odnosu na 2021. godini izdvajanja su povećana za više od 200.000 KM", saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije