IZGRADNJA I NADZOR

Raspisani tenderi za izgradnju ceste Zavala-granica RH, 12,7 miliona KM za 10 km

28.07.2023. 10:09 / Izvor: Akta.ba
ravno tabla

Općina Ravno je raspisala dva javna poziva, jedan za izgradnju i drugi za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji nove trase dionice ceste Zavala-granica Republika Hrvatska.

Općina Ravno je raspisala dva javna poziva, jedan za izgradnju i drugi za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji nove trase dionice ceste Zavala-granica Republika Hrvatska, granični prelaz Lozica u dužini od 10 km.

Tender za izgradnju pomenute ceste je raspisan 26. jula 2023., i u njemu se navodi da je vrijednost radova procijenjena na 12,7 miliona KM, dok je naveden rok izgradnje od 15 mjeseci.

U dokumentaciji se navodi da je procijenjena vrijednost nabavke usluge nazdora 380.000 KM bez PDV-a, kao i da je rok za pružanje usluga 15 mjeseci od uvođenja u posao.

Podsjećamo da su u martu ove godine hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi Hrvatske Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali o izgradnji regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano), vrijedan oko 7,3 miliona eura.

Izgradnja ove prometnice pridonijet će boljoj povezanosti dviju država, ostvarit će se kontinuitet sa županijskom cestom (ŽC 6232) u Hrvatskoj, a time i cestovna veza s Jadranskom magistralom.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije