rok žalbe do kraja mjeseca

Samo se Hering prijavio za gradnju bazena u Mostaru

11.08.2023. 07:39 / Izvor: bljesak.info
mostar

Na natječaj se prijavila tvrtka Hering, a rok žalbe je do kraja mjeseca, tako da se uvođenje izvođača u posao može očekivati početkom septembra.

Samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru, piše Bljesak.info.

Na natječaj se prijavila tvrtka Hering, a rok žalbe je do kraja mjeseca, tako da se uvođenje izvođača u posao može očekivati početkom septembra. 

"Sve što je Grad Mostar uradio po pitanju bazena je veliko - osigurao novac, promijenio regulacijski plan, izmještanje objekta Sunca, do trafostanice... To su sve radnje koje smo dužni izvršiti. Najvažnije je da je 9 milijuna osigurano, mi smo ih osigurali, ni plivački klub, ni nitko drugi, to su potrebe građana, svih građana grada Mostara", rekao je Salem Marić na konferenciji za medije tokom 34. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara izložen brojnim upitima medija ali i javnostri zašto se izgradnja bazena, nakon predizbornih naslikavanja, ne miče s mjesta.

Rekao je kako ni on ni gradonačelnik ne određuju rokove, te ih ne mogu probijati, ali cilj im je jasan da radovi ne stnu kada budu krenuli.

"Sve zavisi od toga hoće li biti žalbi, ali odgovorno tvrdim da mi kao Gradska uprava i gradonačelnik sve radimo, sve što smo mogli uraditi smo uradili i potrudit ćemo se da vršimo pritisak da se bazen završi što prije", rekao je Marić. 

Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru u čijoj nadležnosti je i projekt izgradnje bazena rekao je ranije za medije kako je raspisan tender za izvođenje radova na prvoj fazi olimpijskog bazena u vrijednosti od 14.957.264,96 KM bez PDV-a.

U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena. Također, ova faza se sastoji i od izgradnje dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnje samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije