Višković ugostio delegaciju

Kinezi zaintersirani za izgradnju autoputa Banjaluka - Prijedor i druge projekte

16.08.2023. 15:15 / Izvor: Akta.ba
autoput

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije China Shandong International, koju je predvodio generalni direktor kompanije Cai Kun.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata koje ova kompanija realizuje u Republici Srpskoj i o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće saradnje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Akcenat je stavljen na rješavanje tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom autoputa Banjaluka - Prijedor i na izgradnju brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definisanja i projektovanja prioritetnih poddionica brzog puta.

Kun je upoznao Viškovića sa aktivnostima ove kompanije širom svijeta, istakavši da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata.

Višković je zahvalio kineskim partnerima na podršci u realizaciji važnih projekata u Republici Srpskoj. Istakao je da će uspješna saradnja dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije