Održan sastanak

Nedeljko Čubrilović: Nismo odustali od beogradskog modela za aerodrom

11.09.2023. 08:18 / Izvor: Glas Srpske
Aerodrom

Tim stručnjaka sa beogradskog aerodrom “Nikola Tesla” još nije dostavio model za sređivanje stanja na "Aerodromima RS".

Tim stručnjaka sa beogradskog aerodrom “Nikola Tesla” još nije dostavio model za sređivanje stanja na “Aerodromima RS”, jer RS nije odradila svoj dio posla i dostavila im tražene informacije na vrijeme, rekao je “Glasu Srpske” ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

Naglasio je da Vlada RS nije odustala od beogradskog modela za sređivanje stanja na domaćem aerodromu.

"Njihovo mišljenje je vrlo važno za nas u ovoj situaciji u kojoj se nalazi republičko preduzeće za vazdušni saobraćaj. Nismo odustali i vjerujem da ćemo brzo dobiti beogradsku viziju razvoja našeg aerodroma", kazao je Čubrilović.

Naime, u Ministarstvu saobraćaja i veza RS polovinom juna ove godine održan je sastanak čelnika Vlade RS sa generalnim direktorom beogradskog aerodroma te njegovim stručnim timom. Tada je poručeno da će tim stručnjaka sa beogradskog aerodroma do septembra ponuditi Vladi RS-a program razvoja “Aerodoroma RS”.

Sa dnevnog reda sjednice Vlade RS, koja je održana u četvrtak, skinuta je informacija o izvještaju konsultanta sačinjenog nakon izvršenog pregleda procesa konverzije duga u vlasnički kapital u okviru postupka restrukturiranja “Željeznica RS” (ŽRS) sa prijedlogom zaključka.

"Informacija je skinuta sa dnevnog reda kako bi još jednom sagledali kako to najbolje uraditi. Ima različitih viđenja završetka tog procesa. Ništa nije neuobičajeno", kazao je Čubrilović.

Naglasio je da se na sjednici Vlade RS našao izvještaj konsultanta, kojeg je angažovala Svjetska banka, a domaće institucije moraju detaljno da sagledaju koji su zakoni primjenjivi i kako doći do realne cijene akcije.

"Ta informacija, dakle, treba da bude dopunjena i mišljenjem domaćih institucija, pa će se tek nakon toga materijal o konverziji duga u kapital u ŽRS ponovo naći pred ministrima", zaključio je Čubrilović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije