Prijavio se samo jedan izvođač

Bageri bez političara - krenuli radovi na izgradnji bazena u Mostaru

15.09.2023. 13:12 / Izvor: bljesak.info

Na natječaj se prijavila tvrtka Hering.

Iako je najavljeno da će sedmog rujna započeti radovi na izgradnji Kulturno sportskog centra u Mostaru, radovi su započeli tek danas. Važno je napomenuti da se samo jedan izvođač prijavio za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru. Na natječaj se prijavila tvrtka Hering. 

Rok žalbe bio je do kraja kolovoza, tako da se uvođenje izvođača najavljeno početkom rujna, rečeno je ranije za naš portal.

"Veliko'' sve po pitanju bazena

''Sve što je Grad Mostar uradio po pitanju bazena je veliko - osigurao novac, promijenio regulacijski plan, izmještanje objekta Sunca, do trafostanice... To su sve radnje koje smo dužni izvršiti. Najvažnije je da je 9 milijuna osigurano, mi smo ih osigurali, ni plivački klub, ni nitko drugi, to su potrebe građana, svih građana grada Mostara'', rekao je Salem Marić na konferenciji za medije tijekom 34. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara izložen brojnim upitima medija ali i javnostri zašto izgradnja bazena, nakon predizbornih naslikavanja, nije ''micala'' s mjesta.

Podsjetimo, strojevi su već bili na lokalitetu, prije više od godine dana, kako bi se najavili radovi. Samo što su onda služili predizbornoj priči pa su se gradski dužnosnici i bivši premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, slikali uz bager.

Prva faza - 14.957.264,96 KM

Podsjetimo, Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru u čijoj nadležnosti je i projekt izgradnje bazena rekao je ranije za medije kako je raspisan tender za izvođenje radova na prvoj fazi olimpijskog bazena u vrijednosti od 14.957.264,96 KM bez PDV-a. U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena.

Također, ova faza se sastoji i od izgradnje dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnje samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom. Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci.  

Primanja da pokrije troškove

Kordić je tijekom konferencije rekao kako je ''procjena da je trend da se gradovi poput Mostara ne mogu pohvaliti olimpijskim bazenom''. ''Često pričam s gradonačelnicima iz Europe i regije, upozoravaju nas da je olimpijski bazen skupa infrastrukturna stvar i da gradovi ne mogu svladati operativne troškove takvih bazena. Tako smo razgovarali da se ide u složeniji objekt, da iz njega imate i ugostiteljski objekt, pa hotel, objekte za pripreme sportaša, odnosno da imamo i aqua-park, prirodni dio gdje bi po uzoru na Tuzlu nešto uradili. Taj lokalitet mora imati primanja da pokrije troškove da Grad dotira što manje, da bazen imamo na duge staze, kad bude gotov'', rekao je Kordić.

Kaže kako se kreće graditi olimpijski bazen, bez hotela i aneksa na bazen. ''Samo bazen, a 70 posto tog bazena do upotrebe je 15 milijuna KM. Falit će nam 30-ak posto sredstava da možemo završiti. Mislim da ćemo lako doći do tih novaca, a već imamo ideja kako da to isfinanciramo. Imamo zatvorenu konstrukciju bazena i neće se dogoditi scenarij mostarske dvorane, da se krene pa stane'', rekao je.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije