preko Ravne planine

Vlada RS će sa 96 miliona KM podržati izgradnju gondole Jahorina - Pale

18.12.2023. 08:16 / Izvor: Akta.ba
jahorina

Početkom naredne građevinske sezone nastavljaju se radovi na izgradnji gondole koja će povezati Јahorinu i Pale preko Ravne planine.

Početkom naredne građevinske sezone nastavljaju se radovi na izgradnji gondole koja će povezati Јahorinu i Pale preko Ravne planine. Izgradnju gondole duge sedam kilometara, Vlada RS podržaće sa 96 miliona maraka. Time će se povećati turistička ponuda ovog kraja.

U Ski centru Ravna planina spremno očekuju prve turiste i skijaše. Od ove godine na raspolaganju novih 150 modernih apartmana a već iduće sezone još 200 novih smještajnih jedinica. Ski staza ispunjava FIS uslove.

"Ono što moram reći da smo 18. trebali raditi Fis trku koju smo imali zakazanu, pa smo je odgodili. Јa se nadam da će sljedeće sedmice biti poznat termin FIS trke gdje se javilo 25 zemalja učesnika", rekao je Veljko Golijanin direktor Ski centra Ravna planina.

Boško Јugović načelnik opštine Pale istakao je da se ulazi u fazu kada je potrebno razmišljati da se Pale pozicioniraju kao turistička destinacija u vidu smještaja.

"Niko se neće skijati u Palama, ali se očekuju smještajni kapaciteti dizanje hotela Koran, hotela Panorama, svih smještajnih kapaciteta da bi doveli goste u Pale", dodao je on.

Građevinska sezona u Palama traje kraće u odnosu na druge krajeve RS, pa je važno pripremiti sve potrebne uslove za nastavak izgradnje gondole koje će praktično povezati Јahorinu i Ravnu planinu.

To znači da će skijaši dobiti novu stazu dugu 10 kilometara, Pale nove investitore i hotelijere a najviše koristi imaće Paljani za koje gondola znači decenijski san.

"Gondola Pale Јahorina je nešto što bi zaokružilo čitavu priču, dodatno pozicioniralo Јahorinu i Ravnu planinu ne na regionalnom nego svjetskom nivou skijališta, ogroman broj staza i ljetnih sadržaja", smatra Denis Šulić ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Ski centar Ravna planina i ove godine organizuje doček Nove godine. Biće upriličeno i noćno skijanje, koje traje koliko i zimska sezona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije