Završen elaborat

Intenzivirane aktivnosti na formiranju slobodne poslovne zone Sokolac

15.01.2024. 12:01 / Izvor: Banjaluka.net
sokolac

Sokolačka opštinska uprava na čelu sa načelnikom Milovanom Bjelicon intenzivirala je aktivnosti na formiranju slobodne poslovne zone Sokolac.

Sokolačka opštinska uprava na čelu sa načelnikom Milovanom Bjelicom intenzivirala je aktivnosti na formiranju slobodne poslovne zone Sokolac.

Elaborat o opravdanosti osnivanja slobodne zone je završen i predat nadležnim institucijama Republike Srpske, uključujući i predsjednika Republike.

Јasno je naznačeno da postoji veliko interesovanje kod domaćih, ali i međunarodnih kompanija da se uključe u rad i vlasništvo buduće slobodne zone, navedeno je na stranici opštine Sokolac.

"Podrška Privrednog društva za upravljanje slobodnom zonom Subotica je izuzetno dragocjena i predstavlja potvrdu ispravnosti naših napora da uspostavimo slobodnu zonu Sokolac i da je povežemo na partnerskim osnovama sa Suboticom i drugim zainteresovanim zonama. Ujedno ovo je i najbolji poziv privrednicima Subotice i Srbije da iskažu namjere da budu dio buduće Slobodne poslovne zone Sokolac", istakao je Bjelica.

Planirano je da slobodnu zonu Sokolac osnuju opština Sokolac i Vlada Republike Srpske sa većinskim paketom akcija, a na osnovu javno privatnog partnerstva u vlasničke strukture bi mogle da se uključe i sve zainteresovane kompanije koje budu poslovale unutar zone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije