OBIMNI RADOVI

Za nastavak izgradnje sportske dvorane u Gackom preko milion KM

29.01.2024. 12:52 / Izvor: SRNA
gacko

Za završetak nove sportske dvorane u Gacku ove godine biće izdvojeno 1.200.000 KM.

Za završetak nove sportske dvorane u Gacku ove godine biće izdvojeno 1.200.000 KM, a sredstva su planirana iz kreditnog zaduženja, rekao je Srni načelnik opštine Ognjen Milinković.

"Radovi su obimni. Preostalo je da se završe unutrašnji radovi, sistem grijanja i okolno uređenje. Nadam se da će za godinu dana dvorana zasijati u punom sjaju, na korist našim sportistima, sportskim klubovima i opštini", rekao je Milinković.

Prema njegovim riječima, kada bude završena, sportska dvorana će imati 600 do 800 mjesta.

Milinković je napomenuo da je izgradnja sportske dvorane počela još 2019. godine, ali da nije bila obezbijeđena finansijska podloga.

"Zbog nedostatka novca, do sada su urađeni najneophodniji radovi, konstrukcija je zatvorena, stavljeni su otvori i krov", naveo je Milinković.

On je naveo da su u opštini ove godine odlučili za kreditno zaduženje za završetak sportske dvorane i još neke infrastrukturne projekte u Gacku.

"Kreditno zaduženje je 1.500.000 KM, od toga ćemo najvjerovatnije 1.200.000 KM utrošiti na sportsku dvoranu", naveo je on.

Milinković je rekao da su pomoć u izgradi ove dvorane najavili Vlada Republike Srpske, "Elektroprivreda RS" i "Termoelektrane Gacko".

On je dodao da će za mjesec ili dva imati jasnu finansijsku konstrukciju nastavka izgradnje sportske dvorane. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije