Istočna tribina

Srušena popularna tribina u Mostaru: Pogledajte kako će izgledati u modernom ruhu (VIDEO)

05.02.2024. 15:40 / Izvor: Gol.hr
stadion

U Mostaru je prošlog mjeseca započelo rušenje istočne tribine na stadionu pod Bijelim brijegom na kojem igra Zrinjski.

U Mostaru je prošlog mjeseca započelo rušenje istočne tribine na stadionu pod Bijelim brijegom na kojem igra Zrinjski.

Fudbaleri Zrinjskog trenutno se nalaze na odmoru pred nastavak sezone, osvojili su Adria Winter Cup koji je odigran u Šibeniku, no zato radovi u Mostaru ne miruju.

Sredinom januara započelo je rušenje istočne tribine na stadionu pod Bijelim brijegom, na kojoj su se okupljali najvjerniji navijači, a radovi idu svojim tokom. Tribina je u potpunosti srušena, no to je tek početak onog što će uslijediti.

 

Izgradit će se potpuno nova, moderna tribina koja će zadovoljiti sve uvjete za odigravanje utakmica pod ingerencijom UEFA-e, a predsjednik Zrinjskog Denis Lasić je nedavno otkrio više detalja o cijelom projektu:

“Hibridni teren pomaknuli bi prema zapadnoj tribini i u međuvremenu bi pokrenuti postavljanje nadstrešnice na zapadnu tribinu. Time će dobiti puno prostora na istočnoj strani.

Vjerovatno ćemo izaći na tržište i pokušati putem javno-privatnog partnerstva dobiti tribinu s poslovnim prostorima, svlačionicama i klupskim prostorijama koji bi bili u sklopu tribine”, kazao je Lasić u razgovoru za portal Hercegovina.info

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije