Američki naftni div Exxon Mobil ulazi na hrvatsko tržište?

11.05.2013. 08:53 / Izvor: Dnevni list
Američki naftni div Exxon Mobil ulazi na hrvatsko tržište?

Hrvatska Vlada je s jučerašnje sjednice Saboru poslala nacrt prijedloga zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika kojim se uređuje pitanje davanja koncesija za istraživanje nafte i plina u jadranskom podmorju.

Hrvatska Vlada je s jučerašnje sjednice Saboru poslala nacrt prijedloga zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika kojim se uređuje pitanje davanja koncesija za istraživanje nafte i plina u jadranskom podmorju, koji bi u Hrvatsku mogao dovesti američke naftaše. Proteklih se dana spominjalo kako bi upravo ovim zakonskim aktom trebala biti otvorena vrata velikoj američkoj naftnoj kompaniji Exxon Mobilu da uđe na hrvatsko tržište. Istu se kompaniju odnedavno spominje i kao mogućeg ulagača u LNG terminal na Krku.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na početku sjednice o spomenutom je nacrtu zakona rekao kako će se njime definirati iznosi bonusa i naknade, ali i da će investitor tijekom cijelog trajanja koncesijskog ugovora imati osiguranje.

"Ovim se zakonom uređuje područje koje nam daje šansu da Hrvatska po najvišim poslovnim, tehnološkim i ekološkim standardima iskoristi bogatstvo koje ima, a sve u interesu osiguranja sigurne i što jeftinije opskrbe energentima", pojasnio je Vrdoljak. Premijer Zoran Milanović je kazao kako odluku o koncesijama donosi Vlada.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije