Iz kredita Svjetske banke 700.000 KM za unapređenje infrastrukture

02.10.2013. 10:20 / Izvor: eKapija.ba
Iz kredita Svjetske banke 700.000 KM za unapređenje infrastrukture

Iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade RSrpske osigurana su finansijska sredstva u iznosu od oko 700.000 KM za realizaciju projekata za unapređenje lokalne infrastrukture/zaštite životne sredine u 25 općina.

Iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske osigurana su finansijska sredstva u iznosu od oko 700.000 KM za realizaciju projekata za unapređenje lokalne infrastrukture/zaštite životne sredine u 25 općina.

Projekt, "Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“,  bit će realiziran u općinama Teslić, Šipovo, Foča, Nevesinje, Višegrad, Trebinje, Han-Pijesak, Rogatica, Bileća, Novi Grad, Ribnik, Bratunac, Kotor-Varoš, Brod, Zvornik, Kupres, Mrkonjić- Grad, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Kneževo, Istočni Drvar, Kozarska Dubica, Kalinovik, Novo Goražde i Srbac.

Lokalne zajednice sufinansiraju realizaciju projekata s dodatnih 278.000 KM.

Projekti se provode radi privremenog zapošljavanja onih kategorija nezaposlenih osoba koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize u ovim sredinama, a neminovno će uticati i na poboljšanje kvaliteta života stanovništva  unapređenjem lokalne infrastrukture ili životne sredine.

Na provođenju javnih radova predviđenih ovim projektima (uređenje javnih površina, saniranje divljih deponija, uređenje lokalnih puteva i riječnih korita i slično) privremeno će biti angažovano oko 600 nezaposlenih osoba iz najugroženije kategorije stanovništva koji su identifikovani s lokalnih biroa za zapošljavanje.

Vremenski okvir za realizaciju projekata je 30-120 dana, u zavisnosti od obima radova, saopćeno je danas iz entitetske vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije