Eko Teh i Trgošped počinju adaptaciju i dogradnju DZ Komrovec

15.01.2014. 14:13 / Izvor: eKapija.ba
Eko Teh i Trgošped počinju adaptaciju i dogradnju DZ Komrovec

Kako je objavljeno u Službenom glasniku BiH vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a iznosi 1.583.283,76 KM, dok je vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a 2.037.834,13 KM.

Nakon objavljene tenderske procedure za Izvođenje radova na adaptaciji, djelimičnoj sanaciji i dogradnji objekta OJ Doma zdravlja Novi Grad - "Kumrovec" - prva faza izabrani su i izvođači radova. Posao su dobile dvije domaće kompanije Eko Teh d.o.o. Vogošća i Trgošped d.o.o. Kakanj.

Na tender je pristiglo devet ponuda od čega je pet bilo prihvatljivih.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku  BiH vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a iznosi 1.583.283,76 KM, dok je vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a 2.037.834,13 KM.

Inače, krajem decembra 2013. godine sa navedenim firmama potpisan je i ugovor o izvođenju adaptacije, djelomične sanacije i dogradnje objekta Doma zdravlja "Kumrovec" Novi Grad.

Kako smo ranije pisaliovoj fazi planirano je zatvaranje i potpuno preuređenje oko 40 posto neiskorištenog prostora objekta Doma zdravlja, odnosno ukinut će se dva vanjska stepeništa, ulaz za pasarelu, kao i stubovi dijela pasarele i stepeništa. Pored toga planirano je zatvaranje pasarele i jednokrakog vanjskog stepeništa, u sklopu čega je planiran lift sa obje strane.

Također, planirana je i sanacija krova i dogradnja trećeg sprata iznad pasarele radi proširivanja stomatološke službe. Neophodna je i sanacija elektroinstalacija, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, kao i instalacija za grijanje, dok je drugoj fazi projekta planirano opremanje Doma zdravlja neophodnom medicinskom opremom.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije