Program SWIS: Softversko rješenje o upravljanju otpadom

03.04.2015. 08:25 / Izvor: eKapija.ba
Program SWIS: Softversko rješenje o upravljanju otpadom

Integrisano upravljanje otpadom „Korak po korak“ je projekt u koji su uključene sve općine USK, kao i općina Drvar , a finansijski je podržan od strane Švicarska agencija za razvoj i saradnju i Švicarske ambasade.

Za uposlenike Komunalnog preduzeća i Službe za prostorno uređenje Općine Bosanski Petrovac izvršena je prezentacija program SWIS (Općinski informacioni sistem za upravljanje otpadom) koji je predstavio Marijan Dujmović, predstavnik Resursnog centar za vode i okoliš "UNA Consulting" iz Bihaća, koji je i implementator na projektu Integralnog upravljanja otpadom (IUO) "Korak po korak" .

Integrisano upravljanje otpadom "Korak po korak" je projekt u koji su uključene sve općine USK, kao i općina Drvar, a finansijski je podržan od strane Švicarska agencija za razvoj i saradnju i Švicarske ambasade.

Projekt ima za cilj jačanje kapaciteta općinskih službi i komunalnih preduzeća za upravljanje otpadom, a fokus je na pripremi općinskih planova za upravljanje otpadom.

Općinski informacioni sistem za upravljanje otpadom je regionalni informacioni sistem kojeg je izradila Mreža asocijacija lokalnih samouprave jugoistočne Evropa ( NALAS), asocijacija koja uključuje državne saveze općina i gradova. Program SWIS softversko je rješenja objedinjuje dobru praksu i iskustva iz regiona o upravljanju otpadom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije