Na Ilidži počinje izgradnja sportskog terena sa umjetnom travom

06.04.2015. 09:38 / Izvor: eKapija.ba

Uskoro će na Ilidži, preko puta Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) početi izgradnja sportskog terena sa umjetnom travom za potrebe Nogometnog kluba "Igman".

Uskoro će na Ilidži, preko puta Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) početi izgradnja sportskog terena sa umjetnom travom za potrebe Nogometnog kluba "Igman".

Sportski direktor Kluba "Igman" Albin Pelak za poslovni portal eKapija.ba je kazao kako je rukovodstvo uz dobru volju ljubitelja fudbala, među kojima je i predsjednik Kluba Jakub Viteškić i pomoć nekoliko firmi krenulo u realizaciju projekta.

"Ovih dana se čisti prostor, nakon čega kreće izgradnja sportskog terena sa umjetnom travom koji će se graditi po FIFA-e standardima. Dimenzije sportskog terena su 100x60", kazao je Pelak, te dodao kako je izvođač radova firma Euro Profil Company koja je pokrenula projekat i  njihova želja je da se to i napravi i da konačno djeca ove općine imaju stadion kakav i zaslužuju.

Osim pomenutog sportskog terena, u planu je i izgradnja još jednog manjeg  terena i terena koji će biti pod balonom, svlačionica, prostorija za potrebe kluba i djece gdje bi se u budućnosti mogli družiti, koristiti računare ili učiti strane jezike.

"Nešto novca za realizaciju projekta imamo, međutim to neće biti dovoljno da se projekat  završi. Očekujemo pomoć i drugih, načelnik Općine Ilidža je obećao pomoć . Nadamo se da će se priključiti i ostali jer je na području ove općine dosta dječaka koji treniraju ili žele trenirati fudbal", dodaje Pelak, naglašavajući kako će ulaganja u realizaciju ovog projekta trajati najmanje pet godina.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije