ATT iz Gornjeg Vakufa do kraja godine u novom proizvodnom pogonu

07.10.2015. 16:24 / Izvor: Akta.ba
ATT iz Gornjeg Vakufa do kraja godine u novom proizvodnom pogonu
OTVORI GALERIJU

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se bavi strojnom obradom metala, privodi kraju radove na izgradnji novog proizvodnog objekta u industrijskoj zoni u Gornjem Vakufu.

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se bavi strojnom obradom metala, privodi kraju radove na izgradnji novog proizvodnog objekta u industrijskoj zoni u Gornjem Vakufu, potvrdio je za portal Akta.ba Mustafa Idrizović, predstavnik rukovodstva za kvalitet u ovoj firmi.

"Već su nabavljene mašine koje su smještene u novi pogon, a trenutno se izvode unutrašnji završni radovi. Završetak zavisi od izvođača radova, ali očekujemo da do kraja godine pogon bude pušten u rad", kazao je on.

Dodaje da će pogon omogućiti proširenje proizvodnih kapaciteta, a u njemu će se nastaviti proizvodnja standardnih linija, odnosno osovina za veš mašine, nosači za motore, a biće vraćena i stara proizvodna linija, tačnije točkići za klizne kapije, baglame i ostali sitni materijali koje će biti plasiran na bh. tržištu.

"Već sada imamo dovoljno upita za vraćanje ove linije, te se očekuje da će njena ekonomska isplativost biti zadovoljavajuća", ističe on.

Sa povećanjem proizvodnih kapaciteta, očekuje se i povećanje broja uposlenih, a u proteklih godinu dana već je primljeno novih 20, dok se otvaranjem novog pogona očekuje još 10 novih radnika.

Inače, glavni proizvod su osovine za veš mašine Gorenje, a rade i čahure za nosače motora za autoindustriju.

Također, u svom proizvodnom pogonu veliki obim zauzima i proizvodnja dijelova za automobilsku industriju koje izvoze na Evropsko tržište. 

U proizvodnom pogonu raspolažu sa 10 CNC modernih mašina, na kojima rade sve dijelove za filtere prečnika od 3 mm do 160 mm.

Ono što je novina je da je u sklopu ATT-a pokrenuta nova usluga, a radi se o usluzi renta-cara koja za sada renta dva kombija i tri putnička auta.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije