Izgradnja ceste Stolac - Neum počinje u ožujku

24.01.2017. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja ceste Stolac - Neum počinje u ožujku

Projekt izgradnje ceste Stolac - Neum, ukupne vrijednosti 40,8 milijuna eura, trebao bi početi u ožujku, a trajat će četiri godine.

Projekt izgradnje ceste Stolac - Neum, ukupne vrijednosti 40,8 milijuna eura, trebao bi početi u ožujku, a trajat će četiri godine.

Izgradnjom ove magistralne i područja Neuma s ostalim | područjima BiH, istaknuo je za Fokus.ba direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

On napominje da je ova magistralna cesta od velike važnosti za Neum i Stolac, ali i za državu. Izgradnja ceste financirat će se kreditom Europske investicijske banke i Svjetske banke, i to za ukupno tri dionice: Kiševo - Broćanac, Broćanac - Cerovina i Cerovina - Drenovac. Početak radova na dionici Kiševo - Broćanac predviđen je za ovu godinu. Trenutačno je u tijeku evaluacija ponuda kao i natječajna procedura za nadzor nad izvođenjem radova.

"Nakon toga će se pristupiti pregovorima o ugovoru i njegovu potpisivanju te je planirano da radovi započnu u ožujku ili travnju ove godine", kazao je Pravdić. On je dodao da početak implementacije ovisi o stvarnoj efektivnosti kredita, što može dovesti do prolongiranja početka implementacije programa.

"Ali nadamo se da će se sve aktivnosti odvijati planiranom dinamikom i da će radovi započeti u planiranom razdoblju", rekao je Pravdić. U predstojećem razdoblju za realizaciju projekta bit će potrebno raditi i na eksproprijaciji nekretnina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije