Vlada RS-a i Kina uspostavljanju ekonomske poslovne zone

22.01.2018. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS-a i Kina uspostavljanju ekonomske poslovne zone

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju buduće saradnje u oblastima privrede, agrara, turizma, nauke, kulture i sporta.

Delegacije Vlade Republike Srpske i kineskog grada Tianjin razgovarale su o uspostavljanju ekonomske poslovne zone, u okviru koje bi bila uspostavljena saradnja domaćih kompanija i privrednika iz Kine.

S ciljem realizacije buduće saradnje, jučer je razgovarano o uzajamnoj posjeti privrednika Tianjin i Republike Srpske da bi se konkretizovale buduće aktivnosti na zajedničkim projektima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju buduće saradnje u oblastima privrede, agrara, turizma, nauke, kulture i sporta.

Vlada Republike Srpske opredijeljena je da podrži svaku dobru inicijativu i da sarađuje na partnerskim odnosima sa svim potencijalnim partnerima u bližem i širem okruženju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je razvoj poslovnih zona oblast potencijalne saradnje sa stranim partnerima u Banjaluci, kao i unapređenje međunarodne saradnje.

Otvaranje Konfucijevog instituta u Banjaluci na sastanku je ocijenjeno kao važno uporište i mjesto koje će pružati podršku budućoj zajedničkoj saradnji.

Delegaciju Vlade Republike Srpske predvodio je potpredsjednik Anton Kasipović, a delegaciju Tianjin zamjenik gradonačelnika Jo Haisan.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Zlatan Klokić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije