Počinju radovi na izgradnji objekta Općinskog suda u Tuzli

Investicije / PROJEKTI

Počinju radovi na izgradnji objekta Općinskog suda u Tuzli

Kako je rečeno radovi će početi uklanjanjem trenutnog objekta Doma armije.

17.02.2018. 10:44 / Izvor: Akta.ba

Simbolično 1. marta, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine počet će prvi radovi na izgradnji novog objekta Općinskog suda u Tuzli, piše RTV7.

Ova informacija ozvaničena je na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministrice pravosuđa i uprave Ivane Kulić, sa program menadžerom i predstavnicom Delegacije Europske unije u BiH Dženitom Poljić, predsjednikom Općinskog suda u Tuzli Muhamedom Tulumovićem, glavnim kantonalnim tužiocem Tomislavom Ljubićem, predstavnikom Kantonalnog suda Tuzla Dariom Stevanovićem, te predstavnicima kompanija koje će izvoditi radove i vršiti nadzor nad ovim poslovima.

Kako je rečeno radovi će početi uklanjanjem trenutnog objekta Doma armije, a nakon toga, položit će se kamen temeljac i početi sa izgradnjom novog objekta Općinskog suda u Tuzli.

Uporedo sa ovim radovima vršit će se i radovi na obnovi trenutnih objekata u kojima rade pravosudne institucije u Tuzli. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 8 miliona KM, i osigurana su iz fonda Europske unije, rečeno je.

"U proteklom periodu uspješno su okončane sve tenderske procedure, izabrani su izvođači radova i zadovoljstvo nam je da smo došli i do faze planiranja konkretnih praktičnih aktivnosti na terenu", rekla je Poljić.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni premijer Gutić, te je prije svega svim subjektima uključenim u realizaciju ovog projekta čestitao na do sada obavljenim poslovima.

"Vlada je od samog početka ovom projektu iskazala svu svoju podršku. U tom smislu mi smo kao Vlada sve svoje obaveze već realizirali, a kapaciteti Vlade i svih nas pojedinačno će i u slučaju dodatne potrebe biti i dalje na raspolaganju", rekao je premijer Gutić i izrazio očekivanje da sve obaveze i radovi budu okončani uspješno i sa što manje problema, na vrijeme i u okviru predviđenih rokova.

Rok za izvršenje radova je godinu dana od njihovog početka, tako da možemo očekivati, da ukoliko ne bude nepredviđenih poteškoća, Općinski sud u Tuzli u novim prostorijama počne sa radom već u martu 2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije