U Brčkom počinje proizvodnja zdravih grickalica, projekt od 170 hiljada KM

20.02.2018. 14:09 / Izvor: Akta.ba
U Brčkom počinje proizvodnja zdravih grickalica, projekt od 170 hiljada KM

Ambasador Švedske u BiH je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

ZZ "Brka" Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta "Smart Healthy Snacks" vrijedan oko 170 hiljada KM, prenosi RTVTZ.

Grant je dio projekta "Challenge to Change" koji je uspostavljen u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

 

Implementacijom ovog projekta zadruga će nabaviti potrebnu opremu za zaokruženje proizvodnje zdravih grickalica koje će biti plasirane ove godine na tržište Bosne i Hercegovine pod zadružnom robnom markom COOP.

Sa izgradnjom proizvodnog pogona COOP, a čija izgradnja počinje krajem mjeseca, zadruga planira da zaposli šest novih radnika i prednost će se dati mladim ljudima.

Direktor zadruge, Šaćir Rahamn se zahvalio Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA, Švedskoj razvojnoj agenciji Sida i Ambasadi Švedske u BiH što su odlučili da podrže njihov projekt i da im pomognu da na tržište plasiraju nove inovativne proizvode.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije