Radovi na sanaciji ulica Kneza Miloša, Jug Bogdana i Svetog Save

20.04.2018. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Radovi na sanaciji ulica Kneza Miloša, Jug Bogdana i Svetog Save

Radovi su ukupne vrijednosti 623.110 KM, koje je povjereno preduzeću "Rial-šped" iz federalne opštine Doboj Istok.

Iz Gradske uprave Doboj saopštavaju da će danas krenuti radovi na rekonstrukciji Ulice kneza Miloša i sanaciju dijela ulica Jug Bogdana i Svetog Save, ukupne vrijednosti 623.110 KM, koje je povjereno preduzeću "Rial-šped" iz federalne opštine Doboj Istok.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao. Projekat realizuje Gradska uprava Doboj zajedno sa Jedinicom za implementaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Vladi Republike Srpske iz sredstava kredita Svjetske banke, navodi se u saopštenju Gradske uprave Doboj.

U Ulici kneza Miloša, na potezu od Ulice Nikole Tesle do Ulice Svetog Save, u dužini od 530 metara, biće izvedeni radovi na zamjeni asfalta na kolovozu i trotoaru, zamjena parking-ploča, te zamjena ivičnjaka, ugradnja novih LED svjetiljki na stubovima rasvjete, zamjena dijela dotrajale sekundarne vodovodne mreže.

U Ulici Jug Bogdana, na potezu od raskrsnice sa Ulicom kneza Miloša do Ulice cara Dušana, u dužini od oko 548 metara, biće izvedeni radovi na polaganju novog habajućeg sloja asfalta.

U Ulici Svetog Save, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom kneza Miloša do magistralnog puta M-17, u dužini od 260 metara, biće izvedeni radovi na zamjeni ivičnjaka na ulici i habajućeg sloja asfalta.

Iz Gradske uprave upozoravaju da će tokom izvođenja radova dolaziti do povremenih i privremenih prekida saobraćaja.

"Preporučuje se građanima da od 7.00 do 17.00 časova svakog radnog dana za vrijeme izvođenja radova koriste obilazne saobraćajnice. Režim odvijanja saobraćaja bit će regulisan saobraćajnom signalizacijom za čije postavljanje je odgovoran izvođač radova", navedeno je u saopštenju.

Napominju da ovaj projekat Gradska uprava grada Doboj realizuje zajedno sa Jedinicom za implementaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Vladi RS iz sredstava kredita Svjetske banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije