Počela obnova preostalog dijela zidina trebinjskog Starog grada

10.08.2018. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Počela obnova preostalog dijela zidina trebinjskog Starog grada

Projekat finansiraju Evropska unija sa 85 odsto, te grad Trebinje i Kulturni centar sa 15 odsto.

Oko dijela zidina Starog grada u Trebinju, koje u proteklom periodu nisu rekonstruisane, počelo je postavljanje skele, čime će biti nastavljena rekonstrukcija starog jezgra grada.

Rekonstrukcija se provodi u okviru projekta prekogranične saradnje "Život na granici BiH i Crne Gore – Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije", koji provodi Kulturni centar sa partnerima iz crnogorskih opština Nikšić i Plužine.

Projekat finansiraju Evropska unija sa 85 odsto, te grad Trebinje i Kulturni centar sa 15 odsto.

U okviru istog projekta nedavno je postavljen veliki LED ekran za zgradi Kulturnog centra u Trebinju, dok angažovani eksperti već rade na obradi i opisivanju 16 odabranih lokacija i objekata u Trebinju i četiri na području Bileće, koje će, zajedno sa još dvadeset lokacija na području opština Nikšić i Plužine, dobiti i table sa QR kodom – posredstvom kojeg će posjetiocima već na lokaciji biti omogućeno da putem interneta iščitaju sve vezano za neki objekat – ali i turističku knjigu i promotivni video.

Krajem augusta ili u prvoj polovini septembra, ponovo će da zaplove i trebinjske lađe, nakon uređenja starih dokova na Trebišnjici, prilaza marini i bedema.

Vrijednost projekta je 330.000 eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije