Položen kamen temeljac za izgradnju mosta u Čelincu vrijedan 1,5 mil. KM

10.09.2018. 07:50 / Izvor: SRNA
Položen kamen temeljac za izgradnju mosta u Čelincu vrijedan 1,5 mil. KM

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković izrazio je zadovoljsto početkom izgradnje gradskog mosta, koji je bio oštećen u poplavama 2014. godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović položili su jučer kamen temeljac za izgradnju mosta u Čelincu preko rijeke Vrbanje, za šta je Vlada Srpske izdvojila milion KM, a Vlada Srbije 500.000 KM.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik Dodik je rekao da je danas došao u Čelinac da zajedno sa građanima promoviše još jedan važan infrastrukturni projekat za ovu opštinu.

"Obezbjeđivanjem sredstava vlada Republike Srpske i Srbije od 1,5 milion KM stvoreni su uslovi da se ovdje napravi most koji će biti simbol budućnosti i koji će se nalaziti na razglednicama ovog grada", istakao je Dodik.

On je rekao da je zadovoljan da je došao trenutak da se promoviše jedan tako veliki uspjeh i važan projekat.

Dodik je rekao da se u Čelincu okupio veliki broj građana da zajedno sa predstavnicima Republike Srspke promoviše izgradnju infrastrukturnih projekata, što govori da narod osjeća potrebu za ovakvim projektima koji će služiti na dobrobit svih.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je Vlada Republike Srpske pomogla izgradnju Osnovne škole i sportske dvorane u Čelincu, 50 kilometara puteva, sanaciju rijeke Vrbanje, te mnoge druge infrastrukturne projkte.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekle je da realizacija ovog projekta predstavlja sposobnost i želju Srpske da radi i gradi, što je evidentno danas u Čelincu i širom Republike.

Cvijanovićeva je rekla da predstavnici institucija Republike Srpske koji vode računa o Srpskoj i znaju da proslave ovakve projekte.

"Svaki naš projekat pokazuje našu snagu, ne samo da investiramo, već zato što smo okupljeni oko ideje jake Republike Srpske, jer jak Čelinac znači jaka Srpska. Snaga svake naše opštine znači da se razvijamo i da želimo da idemo naprijed", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je Vlada Srbije obezbijedila pola miliona KM za realizaciju ovog projekte, čime Srbija pokazuje da želi, zajedno sa Republikom Srpskom, da ostavi trag u svim opština širom Srpske.

Cvijanovovićeva je izrazila zahvalnost Vladi Srbije na ovoj pomoći, jer je to nova snažna dimenzija saradnje između Srpske i Srbije.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske do sada u opštinu Čelinac uložila 60 miliona KM za realizaciju raznih projekata.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković izrazio je zadovoljsto početkom izgradnje gradskog mosta, koji je bio oštećen u poplavama 2014. godine.

On je rekao da je rok za izgradnju ovog mosta 180 dana, te izrazio uvjerenje da će izvođači radova završiti ovaj projekat u predviđenom roku.

Zeljković je zahvalio Vladi Srpske i predsjedniku Dodiku na pomoći u realizaciji velikog broja infrastrukturnih objekata, kao što su Osnovna škola, spotska dvorana, sanacija korita Vrbanje i mnogih drugih

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije