Radna grupa o jedinstvenoj trasi Sarajevo - Beograd

03.11.2017. 09:11 / Izvor: Oslobođenje
Radna grupa o jedinstvenoj trasi Sarajevo - Beograd

O trasi brzog puta razgovarat će predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija BiH i resornih entitetskih ministarstava.

U prostorijama Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske danas će biti održan sastanak radne grupe zadužene za iznalaženje jedinstvene trase budućeg brzog puta Sarajevo - Beograd.

Podsjećamo, Srbija računa da se trasa autoputa proteže ka zapadnoj granici sa BiH kako bi cesta naposljetku u BiH ušla kod Višegrada. S druge strane, načelnici Tuzle, Bijeljine i Brčkog sastali su se prošle sedmice u Vladi FBiH, a zaključak je bio da tri grada računaju na trasu autoputa Sarajevo - Beograd, koja bi išla preko tog dijela BiH.

BiH u cjelini još nema jasan stav o budućoj trasi autoputa.

Ovom sastanku prethodiće prezentacija preliminarne studije i projekata za izgradnju brzog puta Sarajevo - Vardište. Kako je saopćeno, glavni zadatak analize odnosio se na ocjenu svih relevantnih kriterija i izbor trase puta Sarajevo - Vardište. Prezentaciji će prisustvovati predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija BiH, resornih entitetskih ministarstva, konsultantske kuće Eptisa i jedinica lokalne samouprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije