Rekonstrukcija kino sale u Kotor Varoši ulazi u završnu fazu

11.04.2014. 14:43 / Izvor: eKapija.ba

Rekonstrukcija kino sale u Kotor Varoši se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a u BiH.

Rekonstrukcija kino sale u Kotor Varoši se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i UNDP-a u BiH. Vrijednost ove investicije je 300.000 maraka. Iz budžeta opštine biće izdvojeno 175.000 maraka, dok će UNDP u ovom projektu učestvovati sa 125.000 maraka. Do sada je urađena rekonstrukcija postojećeg krova, napravljene su dvije svlačionice, osposobljene kancelarije za kulturno umjetnička društva, a u završnoj fazi biće postavljen pod i nove stolice.

Prva manifestacija koja će biti održana u novouređenoj zgradi kino sale biće svečana akademija povodom Dana opštine 24. aprila.

Kotorvarošani već duže vrijeme imaju problem sa adekvatnim prostorom u kojem bi nesmetano mogli gledati kino i pozorišne predstave, kao i druge manifestacije iz oblasti kulture, a prema riječima načelnika opštine Dalibora Vučanovića realizacijom ovog projekta taj problem će biti riješen.

Dio sredstava namijenjen je i za promociju sadržaja i uspostavljanje međuopštinske saradnje u oblasti kulture, kao i za podizanje institucionalnog kapaciteta Centra za kulturu, sport i informisanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije