Investicije / PROJEKTI

Sarajevo Tower: 14 tendera za završne radove u vrijednosti od 11 miliona KM

Radovi na izgradnji jednog od najvećih stambenih objekata u BiH, Sarajevo Towera, napreduju planiranom dinamikom.

08.04.2019. 13:09 / Izvor: Akta.ba

Građevinski radovi na AB konstrukciji Sarajevo Tower su pri kraju, a ugovoreni radovi na zidanju, malterisanju, hidro, elektro, mašinskim i ostalim instalacijama odvijaju se planiranom dinamikom, potvrđeno je za Akta.ba iz kompanije "Smart Invest".

Inače, investitori su danas raspisali 14 novih tendera za završne radove čija je ukupna vrijednost sa PDV-om 11 miliona KM.

Elvedin Mahmutović, direktor "Smart Investa", ističe za naš portal da će prednost kod odabira ponuđača za završne radove, objavljenih u 14 tendera, imati domaće kompanije koje budu ispunjavale uslove po zahtjevima kvalitete i rokova izvođenja radova.

"Ovo je prilika i i poziv za sve domaće, ali i strane kompanije, da se prijave na tendere za radove na projektu "Sarajevo Tower" koji će biti najmoderniji stambeno-poslovni objekat u BiH", rekao je Mahmutović.

Podsjećamo, zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad. Stambeni prostor u zgradi će zauzimati blizu 60.000 kvadratnih metara.

Spratnost će biti okončana sa 26. nivoom, a izvođači radova trenutno rade na 21. etaži. 

Investicija je vrijedna 100 miliona KM, a podijelit će je bosanskohercegovački ANS Drive i kompanija Smart Invest.

Smart Invest je nosilac organizacije objave tendera i prikupljanja ponuda, a sve u cilju brže i kvalitetnije izgradnje objekta Sarajevo Tower. 

Tenderi koji su danas objavljeni na izgradnji kompleksa su:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije