Investicije / PROJEKTI

Traži se izvođač radova za izgradnju dionice ceste Stolovi - Drenovac

19.09.2018. 10:32 / Izvor: Akta.ba

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, objavile su javni poziv za dostavu ponuda za izgradnju dionice ceste Stolovi - Drenovac L=8.785 m, saznaje Akta.ba.

Riječ je o projektu modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH kako bi se do 2020. godine osigurala adekvatna cestovna infrastruktura.

Predviđeni period za izgradnju će biti 16 mjeseci.

Ovaj ugovor će biti zajednički finansiran od strane Evropske Investicijske banke i Svjetske banke.

Ponude moraju biti dostavljene do 5.11.2018 godine.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina/Federacija Bosne i Hercegovine je primila kredite za finansiranje kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske Investicijske Banke (EIB) za troškove Projekta modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH i namjerava koristiti dio sredstava za plaćanja po ugovoru za izgradnju magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac pa tako i ovog dijela.

U ovu svrhu, Vlada FBiH je podržala inicijativu za osiguranje kreditnih sredstava kod međunarodnih finansijskih institucija u iznosu do 150 miliona eura za Program, uključujući ukupno 103,38 miliona eura od Svjetske Banke (SB) i Evropske Investicijske Banke (EIB) za finansiranje Projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije