U toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Bihaću

17.09.2013. 10:16 / Izvor: eKapija.ba
U toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Bihaću
OTVORI GALERIJU

U bihaćkom naselju Bakšaiš izvode se radovi na izgradnji kanalizacione mreže u sklopu Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u općini Bihać.

U bihaćkom naselju Bakšaiš izvode se radovi na izgradnji kanalizacione mreže u sklopu Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u općini Bihać. Ovi radovi se izvode u okviru Komponente 1 koja se odnosi na projektovanje i izgradnju kolektora i mreže fekalne i oborinske kanalizacije, dok se komponenta 2 odnosi na projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Radovi su započeti 26. jula 2013. godine, a do sada je položeno oko 600m oborinskih i sanitarnih kolektora u ulici koja vodi prema Hipodromu na Bakšaiškim barama putem kojih će biti omogućeno priključenje stanovništva na sistem. Ovo će biti prvi od ukupno 5.845 planiranih novih korisnika mreže koji će biti priključeni u narednih 27 mjeseci koliko je predviđeno trajanje radova. Time će se ukupni broj priključaka po završetku Projekta povećati sa postojećih 33% na oko 53%.

Paralelno sa izvođenjem radova u ulici koja vodi prema Hipodromu na Bakšaiškim barama, započeta je i izgradnja glavnog kolektora AB koji bi u budućnosti trebao omogućiti priključenje kompletnog sistema na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Velhovu. Iskopana je prva dionica kanala kolektora dubine 5,5 m i širine 1,8 m. 

Radove na izgradnji kanalizacione mreže u okviru Komponente 1 izvodi hrvatsko bosanskohercegovački konzorcij firmi "Aquaterm – Dalekovod - Rad", a nadzor vrši njemačko-bosanskohercegovački konzorcij firmi "Fichtner WT - Una Consulting".

Očekuje se da će većina radova u zoni Bakšaiš-Kralje biti završena do kraja građevinske sezone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije