Građevinska parcela u poslovnoj zoni Jelšingrad na licitaciji za 2,24 miliona KM

15.10.2019. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Građevinska parcela u poslovnoj zoni Jelšingrad na licitaciji za 2,24 miliona KM

Parcela je ponuđena na licitaciju, po ukupnoj početnoj prodajnoj cijeni od 2.24 miliona KM.

Nova poslovna zona "Jelšingrad“ u Banjoj Luci, uskoro bi trebalo da primi prve investitore, nakon što je raspisan oglas o prodaji građevinske parcele od dva hektara, namijenjene za izgradnju poslovnih objekata u toj zoni.

Parcela je ponuđena na licitaciju, po ukupnoj početnoj prodajnoj cijeni od 2.24 miliona KM.

Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko interesovanje privrednih subjekata za otvaranje nove poslovne zone.

Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti – naveli su iz odjeljenja.

Prema planiranoj dinamici, prvi inestitor bi mogao ući u novu poslovnu zonu do kraja ove godine.

Svi zainteresovani ponuđači – sa pravom učešća, dužni su dostaviti urednu prijavu za licitaciju, neposredno do 12. novembra, do 13 časova, na protokol Gradske uprave Banja Luka, kancelarija broj 14, sa naznakom Prijava za licitaciju – za nepokretnosti u naselju Lazarevo, na lokaciji kod Jelšingrada“ – za Komisiju.

Licitacija će biti održana dan kasnije, 13. novembra, u zgradi Gradske uprave, u sali br. 238/II, sa početkom u 12 časova.

Buduća poslovna zona „Jelšingrad“ prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma. U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja u poslovnu zonu „Ramići-Banja Luka“, u planu je izgradnja nedostajuće infrastrukture u cilju uređenja kompletne zone, a sve to kako bi investitori dobili što bolje uslove za rad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije