Završena rekonstrukcija šalter sale Općine Stari Grad

16.02.2020. 15:37 / Izvor: Akta.ba

Radovi na obnovi dijela općinske zgrade u kojem se nalazi Šalter sala su trajali dva mjeseca, a sve je rađeno s ciljem poboljšanja usluga koje se pružaju građanima ove općine.

Završena je rekonstrukcija šalter sale Općine Stari Grad i od petka građanima ponovo pruža usluge na staroj lokaciji.

Nakon radova koji su trajali dva mjeseca i djelovanja sale na izmještenoj lokaciji – u holu Velike sale, u petak su uposlenici počeli raditi u obnovljenim prostorijama.

Ulaz u Šalter salu sada je sa glavnog platoa, a ne iz pravca Doma Oružanih snaga, kako je to prije bio slučaj.

"Sada je građanima na raspolaganju 11 pultova, a uvođenjem sistema za čekanje u redu skraćeno je vrijeme na izvršenje usluge građanima", istakla je šefica Odsjeka za opću upravu Sadžida Brkanić, dodajući da je ovo jedna od najfrekventnijih Šalter sala u Kantonu Sarajevo kroz koju dnevno prođe i do 1.000 građana.

Radovi na obnovi dijela općinske zgrade u kojem se nalazi Šalter sala su trajali dva mjeseca, a sve je rađeno s ciljem poboljšanja usluga koje se pružaju građanima ove općine.

Inače, uposlenici Šalter sale Općine Stari Grad prošle godine ovjerili su 660.000 dokumenata, od toga 180.000 legalizovanih potpisa i 430.000 ovjerenih prepisa.

U Šalter sali, između ostalog, pružaju se usluge izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, ovjere prepisa, legalizacije potpisa, upravna pomoć, obavljaju poslovi vezani za primjenu Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH, podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava iz oblasti Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštita, lične izjave, punomoći, kućne liste,itd.

Radovi u Šalter sali su se izvodili u sklopu projekta utopljavanja kompletne zgrade Općine Stari Grad.

Ove radove Općine je finansirala kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije bila je oko 2 miliona KM.

U narednih nekoliko dana ponovo će biti otvorena besplatna wifi usluga svim građanima u Šalter sali što će im učiniti ugodnijim boravak dok završavaju obaveze u ovim prostorijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije