Građani odlučuju da li će se "Zvjezdani put" uklopiti u novi prostor Hastahane

10.08.2020. 14:22 / Izvor: Akta.ba
Građani odlučuju da li će se 'Zvjezdani put' uklopiti u novi prostor Hastahane

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas o privremenom izmještanju umjetničke instalacije "Zvjezdani put" sa predstavnicima grupe građana okupljenih oko inicijative "Hastahana-park".

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas u prostorijama općine o privremenom izmještanju umjetničke instalacije "Zvjezdani put" sa predstavnicima grupe građana okupljenih oko inicijative "Hastahana-park".

Ajnadžić je upoznao predstavnike građana da su radovi na izmještanju umjetničke instalacije obustavljeni, te ih pozvao kao predstavnike grupe građana  okupljenih oko inicijative "Hastahana-park", ali i sve druge zainteresirane da ponude rješenje za privremeno izmještanje instalacije do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa važećim Regulacionim planom Gradski centar "Marijin dvor", na lokalitetu parka prof.dr. Nijaz Duraković, odnosno Hastahane.

Također, načelnik Ajnadžić je upoznao građane da je uputio pismo Ambasadi Savezne Republike Njemačke i autoru "Zvjezdanog puta" Helmutu Lutzu, te ih pozvao da se uključe u proces demontaže i izmještanja instalacije na drugu pogodnu lokaciju.

Između ostalog, na sastanku je predloženo da se formira stručni tim koji će pratiti proces demontaže, izmještanja i montaže na novu lokaciju.

Načelnik Ajnadžić je na kraju sastanka zaključio da želi da po ovom pitanju sarađuje sa građanima kako bi zajedno našli najbolje rješenje.

"Općinska administracija poziva građane da iznesu svoje prijedloge o lokalitetu na kojem bi željeli da se izmjesti instalacija, a istovremeno i da li nakon uređenja Hastahane žele da se ona vrati i uklopi u novi ambijent ovog prostora. Posebno želim da naglasim da bez saradnje sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke i autora 'Zvjezdanog puta' Helmuta Lutza nećemo nastaviti sa aktivnostima kada je u pitanju izmještanje instalacija", pojasnio je Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije