Počela sanacija ulice iz projekta Općine Stari Grad i Direkcije za ceste

14.08.2020. 10:46 / Izvor: Akta.ba
Počela sanacija ulice iz projekta Općine Stari Grad i Direkcije za ceste

Počela sanacija desete ulice iz zajedničkog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

Uklanjanjem starog, oštećenog asfalta, počela je sanacija desete po redu ulice iz zajedničkog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo. Na Kovačima je počela sanacija ulice Halilbašića, a od ranije se radovi izvode i u Mišćinoj koja također pripada ovoj mjesnoj zajednici.

Na osnovu Sporazuma o zajedničkoj sanaciji ulica između Općine Stari Grad Sarajevo i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo u maju ove godine počela je sanacija veoma prometnih saobraćajnica u mjesnim zajednicama Bistrik, Vratnik, Kovači, Sumbuluša, Ferhadija, Medrese i Toka-Džeka.

Za radove vrijedne više od 1,4 miliona konvertibilnih maraka Općina Stari Grad je izdvojila oko 430.000 KM, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo million KM.

Trenutno se radi u ulicama Halilbašića, Mišćina i Hrvatin, a povodom uspješne implementacije zajedničkog projekta gradilišta će danas obići općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Direkcije za ceste KS Selmir Kovač.

U ulici Halilbašića se izvode radovi uklanjanja starog asfalta, a dionica na kojoj se radi je ukupne dužine 220 metara. Radove izvodi ih konzorcij 'OXA' – 'DEMUS' iz Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije