Plan izgradnje stambenog naselja Poljine na uvidu javnosti

27.08.2020. 10:15 / Izvor: Akta.ba
Plan izgradnje stambenog naselja Poljine na uvidu javnosti

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u Nacrt plana i javne rasprave.

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 54. redovnoj sjednici, održanoj 29. jula 2020. godine, donijelo Nacrt odluke o usvajanju i odluke o provođenju Regulacionog plana "Stambeno naselje Poljine".

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u Nacrt plana i javne rasprave.

Općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je, s obzirom na preporuke kriznih štabova u vezi okupljanja građana, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa, ustanovio praksu da građani mogu elektronskim putem upućivati svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na predloženu plansku dokumentaciju. Stoga će javni uvid u Nacrt plana te javna rasprava biti održana elektronskim putem.

Materijal za pomenuti prijedlog plana je građanima dostupan na web stranici Općine Centar

Zainteresovani sve svoje primjedbe i sugestije na materijal mogu dostaviti do 14. septembra 2020. godine putem e-maila: selma.islambegovic@centar.ba i eldina.sehovic@centar.ba.

Regulacioni plan u okviru kojeg su građevinske parcele na kojima će se graditi naselje je površine 2,72 hektara. 

Kako je Akta.ba pisala ranije, spomenuto zemljište je u vlasništvu kompanija “Green Building d.o.o. Sarajevo”, a kao njen vlasnik je Muhidin Šehović.

Prema Prostornom planu Kantona Sarajevo za period 2003. do 2023. godine ovo područje se nalazi u urbanom području u zoni planiranog građevinskog zemljišta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije