Završeni radovi u ulicama Mehmed-paše Sokolovića, Armaganuša i Kovačeva

21.10.2020. 08:24 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi u ulicama Mehmed-paše Sokolovića, Armaganuša i Kovačeva

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je obišao lokalitete gdje su u proteklih nekoliko dana okončani radovi na sanaciji saobraćajnica u ulicama Mehmed-paše Sokolovića, Armaganuša i Kovačeva.

Radove na sanaciji pomenutih saobraćajnica u cjelosti je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 177.178 maraka, i to 103.277 maraka za sanaciju saobraćajnice u Ulici Mehmed-paše Sokolovića u dužini od oko 200 metara, te 73.900 maraka za sanaciju saobraćajnica u ulicama Armaganuša i Kovačeva u dužini od oko 140 metara. Za izvođača radova, nakon provedene tenderske procedure, odabrana je građevinska firma "Bosman".

Kako je i bilo planirano projektom prvobitno je mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt  na pomenutim saobraćajnicama, zatim je izvršena zamjena tampona, postavljanje ivičnjaka, te 1.826 kvadrata novog asfalta. Na ovoj dionici pored novog asfalta urađena je sanacija uličnih šahtova i slivnika, kao i izrada horizontalne i vertikalne signalizacije. U Ulici Mehmed-paše Sokolovića postavljene su saobraćajne prepreke za smanjenje brzine motornih vozila (ležeći policajci) kod objekata Katoličkog školskog centra i Osnovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević".

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je realizacija ovog projekta samo nastavak sanacije cestovne infrastrukture na području ove lokalne zajednice, te da će ovakav intenzitet biti nastavljen i ubuduće.

Jedan od stanovnika Ulice Kovačeva Mirsad Đorđijević nije krio zadovoljstvo zbog okončanja radova.

"Neizmjerno sam zahvalan što je konačno saobraćajnica u Ulici Kovačeva sanirana nakon nekoliko desetljeća. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Općine Centar i načelniku Ajnadžiću jer nam je umnogome olakšano kretanje, ali i prilaz našim domovima", naglasio je Đorđijević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije