Uređenje pješačke zone u Radićevoj ulici

05.08.2021. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Uređenje pješačke zone u Radićevoj ulici

Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na uređenju i asfaltiranju pješačke zone u Radićevoj ulici.

Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na uređenju i asfaltiranju pješačke zone u Radićevoj ulici.

Istovremeno sa ovim projektom biće realizovan i projekat uklanjanja arhitektonske barijere između ulica La Benevolencija i Radićeva. Umjesto starog dotrajalog stepeništa, tokom realizacije ovog projekta, biće izgrađena pristupna rampa za nesmetanu komunikaciju invalidnih lica u kolicima.  

Pomenute radove finansira Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu je planiran iznos od 91.000 KM za pomenuti projekat. Osim asfaltiranja također će biti postavljeni novi betonski ivičnjaci, te će biti popločane dvije plohe na kojima se nalaze klupe za sjedenje.

"Planirano je da radnici Kantonalnog javnog preduzeća "Park" na ovoj lokaciji posade nova stabla, dok će hortikulturno uređenje zelenih površina u Radićevoj ulici biti realizovano u septembru sa smanjenjem vanjskih temperatura. Okončanje projekta je planirano do sredine ove sedmice", kazali su iz Općine Centra.

U Radićevoj ulici su prethodno okončani radovi na vodovodnoj mreži, kojom prilikom su radnici KJKP "Vodovod i kanalizacija" izgradili nove vodovodne šahtove i spojili vodovodne priključke stambenih objekata između brojeva 5 i 7 na novi sistem, čime je omogućeno praćenje utroška vode za svaki ulaz posebno. Za ovaj projekat i izgradnju novog cjevovoda u Ulici Čekaluša 74-78 iz općinskog budžeta je izdvojen iznos od 64.340 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije