Privodi se kraju prva faza radova na Alifakovcu

07.10.2021. 15:21 / Izvor: Akta.ba
Privodi se kraju prva faza radova na Alifakovcu

Prva faza radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na Alifakovcu je privedena kraju.

Prva faza radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na Alifakovcu je privedena kraju, a riječ je o dionici od Inat kuće do raskrsnice kod pekare Alifakovac. Na ovom dijelu postavljen je cjevovod za fekalnu i kišnu kanalizaciju, kao i nove cijevi za vodu.

Ukupno je postavljeno oko 130 metara fekalnog i kišnog kanala, deset šahtova, te 100 metara novih cijevi za vodu. Radovi teku predviđenom dinamikom i do sada nije bilo nikakvih komplikacija.

Kako smo saznali na licu mjesta, već je počela druga faza radova od pekare Alifakovac do raskrsnice sa ulicom Franjevačka.

Riječ je o velikom projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara koji je počeo 22.septembra.

Na pomenutoj trasi zamjene kanalizacione mreže radit će se ukupna dužina kišnog kanala od 446 metara, a dužina fekalnog kanala od 488 metara, planirana su i 34 nova šahta, cca 130 priključaka, te devet rešetki za prihvat kišnih voda sa saobraćajnice. Po pitanju vodovodne mreže, umjesto dva cjevovoda izvest će se jedan profila DN 300 dužine 430 metara, a pored ovog rekonstruisat će se i dio cjevovoda profila DN 100 (20 metara).

Podsjećamo, projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Alifakovcu projekat je vrijedan 1.4. miliona konvertibilnih maraka. Izvođač radova je firma Mibral d.o.o. a predviđeno vrijeme za izvođenje radova je 100 dana od ulaska u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije