RS: Sufinansiranje projekata nerazvijenih lokanih zajednica

17.11.2021. 14:15 / Izvor: SRNA
projekti

Jujićeva je istakla da Vlada Republike Srpske svake godine planira 300.000 KM za sufinansiranje projekata nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisala je danas u Banjaluci ugovore sa predstavnicima 11 opština o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave.

Jujićeva je istakla da Vlada Republike Srpske svake godine planira 300.000 KM za sufinansiranje projekata nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u svim sferama društvenog života.

"Sredstva koja Vlada dodjeljuje na ovaj način su bespovratna. Danas potpisani ugovori su vrijednosti 206.000 KM, a ukupna vrijednost svih projekata je više od 800.000 KM", izjavila je Jujićeva novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da ova opština dvije godine realizuje projekat kompletne sanacije, izgradnje i unutrašnjeg uređenja gradske biblioteke.

"Uz podršku Ministarstva uprave i lokalne samouprave mnogo je lakše realizovati takve kapitalne projekte. Današnjim ugovorom od Ministarstva smo dobili 10.000 KM", naveo je Milićević.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da će ova sredstva od 23.000 KM iskoristiti za učešće opštine u projektu plasteničke proizvodnje.

"Od izuzetne nam je važnosti jer će nam pojednostaviti pomoć budžetu, jer je naša opština pretrpjela velike posljedice uzrokovane zemljotresom. Zahvaljujući ovoj pomoći, sredstva iz budžeta će moći da budu korištena prioritetnije za sanaciju posljedica zemljotresa", naglasio je Janjetović.

Ugovore su potpisali i predstavnici opština: Han Pijesak, Ljubinje, Vlasenica, Čajniče, Berkovići, Jezero, Novo Goražde, Rudo i Petrovo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije