Simić: Izgradnja kružne raskrsnice teče predviđenom dinamikom

04.12.2021. 09:37 / Izvor: SRNA
Derventa

Riječ je o izgradnji pete kružne raskrsnice na području grada Derventa.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić kaže da se radovi na izgradnji kružne raskrsnice odvijaju predviđenom dinamikom i da konačan završetak radova diktiraju vremenske prilike kao i građevinska sezona.

Simić je sa saradnicima i narodnim poslanikom Igorom Žunićem obišao radove na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju puteva Doboj-Derventa-Prnjavor-Brod.

"Želim da se zahvalim "Putevima Republike Srpske" koji su prepoznali važnost ovog projekta i investirali 850.000 KM. Ovo putno čvorište, osim što spaja Derventu sa nekoliko okolnih opština, u budućnosti bi trebalo da bude i konekcija na Koridor 5C u Podnovlju. Ta brza cesta, od ove destinacije do Podnovlja, u dužini od 12 kilometara, bila bi konekcija sa Koridorom 5C, što će da olakša i ubrza spajanje sa Bijeljinom, Beogradom, Zagrebom, Sarajevom", izjavio je Simić.
 
Riječ je o izgradnji pete kružne raskrsnice na području grada Derventa, a druge koju finansira preduzeće "Putevi Republike Srpske". Radovi su počeli u mjesecu septembru ove godine. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije